Mjerenje, određivanje veličine i stručno savjetovanje pri odabiru proteze i grudnjaka

Odgovarajuća veličina i oblik prsne proteze kao i odgovarajući grudnjak su od ključne važnosti. Pri odabiru prsne proteze i grudnjaka treba voditi računa o individualnim potrebama korisnica, operativnom zahvatu, obliku druge dojke, tjelesnim …Sve u cilju postizanja udobnosti, sigurnosti, maksimalne slobode pokreta i balansa kičmenog stuba.

Amoena tim vam nudi usluge besplatnog savjetovanja, pomoć prilikom određivanja odgovarajuće veličine prsne proteze i grudnjaka. Samo uz pomoć odgovarajućeg grudnjaka i prsne proteze ponovo se uspostavlja balans lijeve i desne strane, koji je operacijom narušen. Ako se ne nadomjesti težina tkiva operisane dojke kod mnogih žena to može uzrokovati probleme u predjelu ramenog pojasa, kičmenog stuba i vrata, čak i u slučaju poštedne operacije.

Mjerenje i određivanje veličine kompresivnih čarapa

Amoena tim vam pruža uslugu uzimanja mjera i određivanja veličine kompresivnih i preventivnih čarapa za vene. Iz velikog asortimana kompresivnih i preventivnih čarapa u skladu sa vašim individualnim potrebama, pomažemo vam pri odabiru odgovarajućeg modela.

Također zajedno sa strućnim timom prolazimo sa vama trening kako najlakše obući kompresivnu čarapu i dajemo vam sve dodatne informacije i savjete vezane za održavanje i upotrebu kompresivnih čarapa.

Samo pravilno određena veličina kompresivnih čarapa osigurava gradiranu kompresiju koja je propisana od strane ljekara i predstavlja medicinski standard u svijetu po pitanju liječenja venskih oboljenja.

Revitalizacija i pranje perika

Ispravno održavanje perika produžuje njihov vijek trajanja, održava kvalitet vlasi i oblik, bez obzira da li je rijeć o sintetičkoj ili prirodnoj kosi. Da bi se to postiglo preporučuje se korištenje specijaliziranih proizvoda za njegu (namjenski šampon, balzam, odgovarajući češalj), te pravilno korištenje uređaja za oblikovanje kose u slučaju perika od ljudske kose.

Međutim svaka perika prije ili kasnije će zahtjevati revitalizaciju dlake od strane stručnjaka.

Vaš Amoena tim Vam nudi uslugu dubinskog pranja perika i revitalizaciju vlasi kako prirodnih tako i sintetičkih perika.
I pružamo besplatnu uslugu savjetovanja prilikom odabira odgovarajućeg modela, oblika i boje perike.