Zašto odabrati Mentor® silikonske implantate ? 

 

Mentor® smatra da žene zaslužuju sigurnost i povjerenje, koje dolazi sa izborom Mentor® silikonskih implantata. Mentor® je dio Johnson&Johnson porodice, globalnog lidera na polju zdravstva i njege sa preko 130 godina iskustva. Mentor® implantati su ujedno i jedini implantati na našem tržištu koji posjeduju kako dozvolu američkog FDA-a, tako i evropski CE certifikat. 

Decenije kliničkih studija stoje iza naših proizvoda, sa preko 10 multi kliničkih studija i 200.000 pacijenata koje prati. 

 

Mentor pruža najopširniju i najkoherentniju garanciju za svoje proizvode na tržištu.

Garancija uključuje:

  • Garancija je besplatna i automatska. Ne zahtjeva nikakvo učlanjivanje ili prijavljivanje od strane pacijentice ili njenog ljekara.
  • Doživotna i besplatna zamjena implantata u slučaju rupture. 
  • Besplatna zamjena proizvoda u slučaju kapsularne kontrakture (Baker III/IV), dvostruke kapsule i kasnog seroma.
  • Besplatni kontralateralni implantat na zahtjev vašeg hirurga.

 

Mentor portfolio implantata pruža idealno rješenje za svaku ženu !

Mentor ® CPG silikonski implantat

Mentor® CPG je anatomski implantat u obliku suze. Prati prirodne obrise ženskog tijela sa većom punoćom u donjem polu i projekcijom tamo gdje je želite. Pouzdano zadržava oblik i projekciju zahvaljujući patentiranom kohesivnom gelu. Siltex mikro tekstura dokazano smanjuje većinu komplikacija povezanih sa primarnom augmentacijom.

Mentor® MemoryGelXtra

Mentor® MemoryGel®Xtra implantati vam pružaju sve prednosti MemoryGel® silikonskih implantata, ali sa dodatnim benefitima u dva profila, Moderate Plus i High Profile. Prirodan i mekan osječaj na dodir sa dodatnom projekcijom, punoćom i postojanošču. Precizno punjene sa patentiranim MemoryGel® kohesivnim gelom kako bi se postigao idealan rezultat u svakoj veličini i projekciji.

Mentor ® MemoryGel® silikonski implantat

Mentor® MemoryGel® silikonski implantati su punjeni sa patentiranim MeomoryGel® kohezivnim gelom dostupne su u četiri profila i tri projekcije. Preko 30 godina iskustva i 6.000.000 zadovoljnih pacijenata. Najobuhvatnije i najduže kliničke studije dokazuju najniži stepen komplikacija kod primarne augmentacije i rekonstrukcije dojke.

Mentor ® Contour Profile Expander
CPX4

Mentor® tkivni ekspander se koristi u rekonstrukciji dojke nakon mastektomije. Dizajniran da pacijentima pruži dodatni komfor, a hirurzima olakša korištenje. CPX4 posjeduje tzv. Buffer Zone® i samozatvarajući sloj, koji pomaže da zaštiti ekspander od slučajne punkture i rezultirajuće deflacije. Dodatni Dacron® sloj služi da se postigne ekspanzije u donjem polu, kako bise dobio prirodan, anatomski rezultat. Tabovi za šavove dodatno stabiliziraju implantat u novom džepu.

Još više informacija o augmentaciji i rekonstrukciji dojke potražite klikom na link ovdje.