BAP Medical je holandska firma koja je specijalizovana na proizvodnju medicinskih sredstava za njegu oštećene kožne barijere i rješavanje keloidnih i hipertrofičnih ožiljaka koji nastanu kod oko 10% svih hirurških intervencija.

Prema “Evropskim smjernicama za tretman ožiljaka” zlatnim standardom se smatra: hidratacija, UV zaštita, silikonska terapija i kompresija.

Firma BAP Medical u svom portfoliju ima adekvatnu njegu i terapiju za svaki stadiji zarastanja ožiljka.

Počevši sa Wound Spray-a za akutne i hronične rane,  hidrirajuće njege ALHYDRAN bogate aktivnim sastojcima za brzu regeneraciju kože dostupne sa i bez UV zaštite do BAP scar silikonskih gelova i flastera za prevenciju nastanka neregularnih ožiljaka.

Svi BAP proizvodi su registrovano medicinsko sredstvo pri ALMISBiH sa klinički dokazanom bezbjednosti i efikasnosti u terapiji.

BAP silikonski gelovi, zavisno od mjesta aplikacije, su dostupni sa UV zaštitom i bez.

BAP silikonski flasteri su dostupni u dvije debljine, zavisno od mjesta aplikacije, te su dostupni kao BAP SCAR T debljine 0,3mm, najmjenjen regijama tijela sa puno rotacija i  1,2mm  namjenjen ravnim površinama tijela.

 

 

 

 

 

Scarban silikonski flaster

SCARBAN silikonski flasteri 

 

SCARBAN je brend unutar BAP Medical grupacije, specijalizovan je za silikosnku terapiju ožiljaka. Unutar svog portfolija nudi silikosnke flastere dizajnirane za razne hirurške intervencije, poput  carskog reza, mastopeksije grudi, augmentacije grudi, abdominoplastike i mnoge druge.

SCARBAN silikonski flasteri su perivi te mogu trajati do 4 sedmice uz svakodnevno nošenje.

SCARBAN silikosnki flasteri su pogodni za sve tipove kože i starosne dobi.