Amoena® je njemačka firma osnovana 1976. godine, vođeni željom da naprave kvalitetne silikonske proteze koje do tada nisu postojale na tržištu.

Prije nego što je osnivač firme Cornelius Rechenberg proizveo prvu silikonsku protezu, proteze su bile napravljene od plastičnih kesa koje su bile punjene tečnostima poput ulja.

 

Amoena® je danas globalni lider na polju prsne protetike. Visokosofisticirane prsne proteze koje imitiraju prirodno tkivo, a pri tome imaju svojstva koja ih čine komfornim za nositi. To su termoregulacija zahvaljujući Comfort+™ silikonskom sloju, InTouch™ silikon, najmekši silikon koji imitira prirodno tkivo, te Amoena® proteze su do 40% lakše nego standardne silikonske proteze.

 

Mi u Amoeni zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu znamo da su potrebe žena različite poput njih samih. Ne postoji jedna idealna proteza koja odgovara svakoj ženi. Zato u našem portofoliu nudimo proteze različitih oblika, svojstva i specifikacija. Bilo da se radi o parcijalnoj ili potpunoj mastektomiji.

Pored proteza Amoena® u svojoj ponudi ima i namjenske ortopedske grudnjake. Kreirani su da na prvi pogled razliku između njih i drugih grudnjaka zna samo žena koja ih nosi.

Amoena specijalni grudnjaci imaju više važnih funkcija. Pravi grudnjak je od ključne važnosti za bezbjedno nošenje prsne proteze i za komotno kretanje. Specijalni grudnjak smanjuje opterećenje na ramenom pojasu i pruža podršku protezi i zdravoj dojci.

Amoenini ortopedski grudnjaci su napravljeni od hipoalergijskih materijala i farbani su netoksičnim bojama.