o_nama_slika

Mi smo AMOENA

Bavimo se zastupanjem, uvozom, veleprodajom i maloprodajom medicinskih sredstava. Registrovani smo pri Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH kao veleprometnici medicinskih sredstava, odnosno pri Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo kao maloprodaja medicinskih sredstava.

Naša vizija je da korisnicima medicinskih sredstava  pružimo samo najbolje i najkvalitetnije proizvode i uslugu.

Konstantno radimo na unapređenju naše usluge. Zato redovno posječujemo edukacije, work shop-ove i predavanja, jeri naš cilj je da Vama pružimo proizvode i uslugu svjetskih standarda.

Naša historija

Amoena BH je osnovana 2006. godine, sa ciljem da ženama nakon operacije karcinoma dojke  ponudi najkvalitetnije prsne proteze, ortopedske grudnjake i kupače kostime. Naša misija tada, a i danas je da pomognemo ženama nakon operacije karcinoma da se vrate u normalne životne tokove, da ponovo steknu samopouzdanje i kvalitet života.

Kroz naš dugogodišnji rad sa našim klijenticama uvidjeli smo da pored prsne proteze i grudnjaka, ženama su potrebne i adekvatne perike i turbani nakon primljene hemoterapije, te kompresivni rukavi u slučaju pojave limfedema nakon mastektomije ili parcijalne operacije dojke. Tako da smo u cilju unaprjeđivanja naše usluge, vremenom  širili naš portofolio.

Danas smo ponosni zastupnici i distributeri svjetskih lidera na polju medicinskih sredstava. Naša misija je ostala ista. I danas se vodimo željom da budemo podrška svim našim klijentima na njihovom putu ka ozdravljenju.

2005

registrovani

u decembru registrovani pri Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH kao veleprometnici medicinskih srdstava.

2007

prvo zastupništvo

počinjemo raditi sa njemačkom firmom Medi , koja je svjetski lider na polju kompresivne terapije i ortotike

2010

zastupnici za Mentor

postajemo ekskluzivni distributeri firme Mentor koja je dio Johnson &  Johnson korporacije, jedne od najuglednijih i najvećih svjetskih firmi koja se bavi proizvodnjom medicinskih sredstava, lijekova i robe široke potrošnje.

2015

zastupnici za Ellen Wille

postajemo ekskluzivni distributeri njemačke firme Ellen Wille, jedna  od vodećih brendova perika, sa preko 30 godna iskustva u dizajniranju i proizvodnji perika.

2016

zastupnici za BioCer

počinjemo suradnju sa njemačkom kompanijom BioCer, koja se bavi  proizvodnjom visoko sofisticiranih medicinskih sredstava koja se koriste u raznim sferama hirurgije. U pitanju je jako inovativna kompanija, koja za sve proizvode posjeduje dozvolu američkog FDA-a, te evropski CE certifikat.

2017

zastupnici za RegenLab

Postajemo eksluzivni distributer švicarske firme RegenLab, svjetski lider u proizvodnji regenerativne autologne medicine. Tzv. PRP (platelet rich plasma) se upotrebljava u mnogim granama medicine, ortopedije, plastične i rekonstruktivne hirurgije, estetske medicine, dermatologije itd…

2018

prelazak u nove prostorije

se selimo u novi prostor, opremljen po najvišim standardima kako bi našim klijentima pružili što komfornije i bolje iskustvo prilikom kupovine.