Neovisno za koji model kompresivnih čarapa se odlučite, bitno je da pravilno odredite mjere. Ukoliko niste u prilici da vam stručno osoblje uzme mjere vi ih možete uzeti i sami sebi ili zamoliti nekoga u vašoj blizini da vam pomogne.

  • Kod dokoljenih kompresivnih čarapa (AD) bitno je odreditio obim u cm skočnog zgloba, najšireg dijela lista, te obim ispod koljena.
  • Kod natkoljenih kompresivnih čarapa (AG) bitno je odrediti obim u cm skočnog zgloba, najšireg dijela lista, obim ispod koljena i obim butine u najširem dijelu.
  • Kod kompresivnih hulahopki (AT) bitno je odrediti obim u cm skočnog zgloba, najšireg dijela lista, obim ispod koljena, obim butine u najširem dijelu i obim kukova.
  • Takodjer je bitno naglasiti vašu visinu, jeri modeli kompresivnih čarapa su dostupni u dimenzijama za visočije i niže osobe.
  • Nakon što ste uzeli mjere u cm, vi nas možete kontaktirati putem telefona, maila ili našeg facebook profila i mi ćemo na osnovu vaših mjera odrediti koja veličina kompresivnih čarapa vama odgovara.
View Services

Za sve upite ili dodatne inormacije o našim proizvodima i uslugama, možete nas kontaktirati putem telefona na broj +387 33 269 430, na e –mail info@amoena.ba ili nas posjetite u našoj trgovini u ulici Koševo br. 9., svakog radnog dana od 8h do 18h, a subotom od 9h do 13h.